Gå vidare till huvudinnehåll
Melonsallad med mozzarella och prosciutto
Kerstin Eriksson

Melonsallad med mozzarella och prosciutto

10 minEnkelt
290,65 kr
4 portioner 41,41 kr per portion
Somrig sallad med melon, krämig mozzarella och lufttorkad skinka. Salladen toppas med en fräsch dressing med vit balsamvinäger och honung.

Sallad
1 stMelon Cantaloupe
250 gMozzarellaost
0,25 stBasilika - färsk
100 gProsciutto
Dressing
1 krmSalt
2 mskOlivolja
2 mskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskHonung Flytande
Instruktioner
1

Ta ut kulor ur melonen med ett kuljärn, eller skär melonköttet i mindre bitar.

2

Riv mozzarellan och dela prosciuttoskivorna i mindre bitar.

3

Varva melon, prosciutto och mozzarella på ett uppläggningsfat. Toppa med basilikablad.

4

Rör ihop olivolja, balsamvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.

5

Toppa salladen med dressingen och avsluta med ett extra drag med pepparkvarnen!

Bild:

Kerstin Eriksson