Gå vidare till huvudinnehåll
Morotskakemuffins
Hemmakock

Morotskakemuffins

40 minEnkelt
108,30 kr
6 portioner 4,67 kr per portion
Klassisk morotskaka i muffinsform.

Smet
2 stÄgg
1 tskVaniljsocker
1 tskKanel
1 tskBikarbonat
3 dlStrösocker
200 gVanliga morötter
3 dlVetemjöl
1 tskBakpulver
1 tskSalt
1 dlRapsolja
Övrigt
20 stBakformar Papper
Glasyr
85 gCitron, (0,5 st)
100 gFärskost Naturell
50 gSmör
2 dlFlorsocker
Instruktioner
1

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel, vaniljsocker och salt med mjölet och rör ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min. Låt svalna.

Rör alla ingredienser till glasyren och bred över varje muffin.

Bild:

Maddzan Lindblad