Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
900 g | Kyckling Minutfilé | |
Sötpotatis | ||
500 g | Sötpotatis | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
320 g | Tortilla | |
2 dl | Gräddfil | |
65 g | Machesallat | |
1 st | Koriander - färsk | |
150 g | Fetaost | |
Picklad lök | ||
0,5 krm | Salt | |
0,5 dl | Strösocker | |
3 dl | Vatten | |
1 dl | Ättiksprit | |
2 st | Rödlök |
Värm ugnen till 200 grader.
Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Sjud upp vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Häll lagen över löken. Plasta och låt löken stå och dra till servering.
Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatis. Skala och riv vitlök. Blanda samman med salt och olja på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut potatistärningarna ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min.
Kyckling: Grilla kycklingen ca 5 min/ sida eller tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta. Skär kycklingen i skivor.
Tillbehör: Grilla tortillabröden hastigt så att de får en fin grillyta.
Fyll de grillade tortillabröden med sallad, kycklingskivor, smulad fetaost, picklad rödlök och gräddfil. Toppa med korianderblad. Vik ihop och ät.
Bild:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt