Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax med grillad broccoli och parmesankräm
Mari Bergman

Ugnsbakad lax med grillad broccoli och parmesankräm

30 minEnkelt
352,20 kr
4 portioner54,13 kr per portion
Prova att toppa med lite citronskal när du har stekt broccoli, det blir fräscht och gott. Tips! Tina gärna laxfilén i kylen över natten.

Tillbehör
4 portionQuinoa
0,5 stCitron
Lax
0,5 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
500 gLaxfilé Fryst
0,5 tskChiliflakes
Parmesankräm
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskMajonnäs
1 dlCreme Fraiche
0,5 stCitron
75 gGrana Padano
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
Broccoli
250 gBroccoli
1 krmSalt Fint
0,5 stCitron
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.

3

Lax: Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och chiliflakes. Ringla över olja och stek i ugnen i ca 10-12 min.

4

Parmesankräm: Blanda crème fraiche med majonnäs, riven ost, citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar.

5

Broccoli: Dela broccolin i buketter. Skala broccolistammen och skär stammen i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccolin i 3-4 min. Krydda med salt efter smak och riv över citronskal.

Servera laxen med broccoli, kokt gryn, parmesankräm och citronklyftor.

Näringsvärde: 674 kcal, 39 g protein, 41 g fett, 32 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir