Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2 dl | Ris | |
Saffransgryta | ||
0,5 st | Apelsin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vatten | |
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
0,5 g | Saffran | |
0,3 st | Chilipeppar Röd | |
3 msk | Tomatpuré | |
190 g | Kikärtor | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
0,3 st | Zucchini | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Paprika | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Kanel Malen | |
1 msk | Grönsaksbuljong |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Saffransgryta: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar. Skölj och tärna paprika och zucchini. Sila av kikärtorna.
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, grönsaker och kikärtor tillsammans med saffran, spiskummin och kanel i ca 5 min. Rör om med jämna mellanrum. Tillsätt tomatpuré, vatten, havregrädde och buljong och låt grytan puttra på låg värme i ca 5 min. Tillsätt apelsinskal- och saft och smaka av med salt och peppar.
Servera apelsin- och saffransgrytan med nykokt ris.
Näringsvärde: 853 kcal. 23 g protein, 44 g fett, 78 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt