Gå vidare till huvudinnehåll
Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette
Mari Bergman

Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

40 minEnkelt
303,60 kr
4 portioner 42,16 kr per portion
En enkel och god fiskgryta med saffran som kan serveras både till vardag och till fest.

Tillbehör
1 stBaguette
Fiskgryta
1 mskFärsk ingefära
370 gKrossade Tomater
0,5 tskChiliflakes
2 mskTomatpuré
0,5 gSaffran
400 gPotatis Fast
2 mskOlivolja
3 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
1 krmSalt
0,5 stPersilja - färsk
200 gVanliga morötter
2 mskFiskfond
1 lVatten
2 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
500 gFiskgrytbitar
1 stFänkål Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på det gradantal som brödförpackningen visar.

2

Fiskgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Skölj och grovhacka fänkålen. Spar stjälken som du kan använda till dekorering.

3

Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta och fräs lök, ingefära och grönsaker tillsammans med saffran och chiliflakes. Tillsätt tomatpurén och fräs runt under omrörning. Tillsätt vatten, buljong, krossade tomater och honung och låt grytan få ett uppkok. Sänk sedan värmen och låt grytan puttra under lock på medelvärme ca 20 min.

4

Skär laxen i kuber och värm brödet i ugnen.

5

Smaka av grytan med salt och peppar och tillsätt laxbitarna. Låt laxen bli varm men var försiktig så att den inte kokar sönder.

Klipp lite av fänkålsstjälken och grovhacka persiljan och strö över grytan. Servera med varmt bröd.

Näringsvärde: Kcal: 781 Fett: 32 g Protein: 53 g Kolhydrater: 64 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell