Gå vidare till huvudinnehåll
Pepparstekta fläskfilémedaljonger med stekt potatis och krämig svamp
Mari Bergman

Pepparstekta fläskfilémedaljonger med stekt potatis och krämig svamp

50 minEnkelt
243,35 kr
4 portioner 40,38 kr per portion
En lyxig vardagsrätt med fläskfilé stekt i tre sorters peppar. Serveras med godaste och krämigaste svampen.

Tillbehör
250 gVanliga morötter
Krämig svamp
0,5 mskJapansk soja
1 mskSmör
1 tskGrönpeppar Torkad
1 mskDijonsenap
250 gFärska champinjoner
1 tskRosépeppar
3 dlVispgrädde
1 klyftaVitlök Vanlig
Fläskfilémedaljonger
1 tskFlingsalt
0,5 tskSvartpeppar Malen
450 gFläskfile Färsk
1 tskRosépeppar
1 tskGrönpeppar Torkad
0,5 mskSmör
0,5 mskOlivolja
Potatis
700 gPotatis Fast
1 tskSalt
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skala och skiva potatisen och lägg på en ugnsplåt. Tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och sprid ut på plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Krämig svamp: Skiva champinjonerna och skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svamp och vitlök tills svampen får lite färg. Mortla grönpeppar och rosépeppar finfördelat och tillsätt till svampen. Tillsätt grädde, soja och dijonsenap och låt det koka ihop 5 min tills det blir riktigt krämigt. Smaka av med salt och peppar.

4

Fläskfilemedaljonger: Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva i en plastpåse och banka ut dem tunnare. Mortla grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar och flingsalt finfördelat och krydda fläskfilémedaljongerna med. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek medaljongerna på medelhög värme ca 5 min på båda sidor tills dem är helt genomstekta.

Servera fläskfilémedaljongerna med den krämiga svampen, morotsstavar och ugnsstekt potatis.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 791 kcal, 33 g protein, 52 g fett, 43 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell