Gå vidare till huvudinnehåll
Klassiska pannbiffar med klyftpotatis och broccoli
Mari Bergman

Klassiska pannbiffar med klyftpotatis och broccoli

45 minMedel
268,35 kr
4 portioner24,24 kr per portion
Pannbiffar med klyftpotatis och rårörda lingon är en supergod och klassisk vardagsrätt.

Pannbiff
1 dlVatten
0,5 dlStröbröd
1 tskSalt Fint
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
0,5 mskSmör
3 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
500 gNötfärs
Potatis
1,5 mskOlivolja, Extra Virgin
0,5 tskTimjan - torkad
0,5 tskRosmarin - torkad
2 krmSalt Fint
700 gPotatis
Tillbehör
200 gBroccoli Fryst
4 mskRårörda Lingon
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Potatis: Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en bunke och tillsätt olja, timjan, rosmarin och salt efter smak. Blanda om ordentligt och fördela potatisen på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 25-30 min.

3

Pannbiffar: Blanda ihop ägg, vatten, ströbröd, salt och peppar i en stor bunke. Låt det svälla 5 min. Tillsätt färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 pannbiffar.

4

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek pannbiffarna ca 3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.

5

Pannbiffar: Koka eller stek broccolibuketterna. Häll upp i en skål och tillsätt en nypa salt.

6

Servera pannbiffarna med klyftpotatis, broccoli och lite lingonsylt eller rårörda lingon.

Näringsvärde: 516 kcal 33 g protein, 22 g fett, 45 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell