Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Balsamvinäger | |
2 dl | Quinoa | |
3 st | Vanliga Tomater | |
1 msk | Olivolja | |
Fisk | ||
600 g | Koljafile | |
0,5 tsk | Salt | |
Chermoula | ||
1 krm | Spiskummin | |
2 msk | Olivolja | |
100 g | Fetaost | |
1 st | Citron | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Basilika - fryst | |
1 krm | Chiliflakes | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Paprikakrydda |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Koka 4 portioner quinoa enligt anvisning på förpackningen.
Fisk: Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och krydda lite lätt med salt.
Chermoula: Tvätta citronen och riv skalet av hela citronen i en bunke, tillsätt 1 msk pressad citronsaft. Lägg basilika, persilja, vitlök, paprikapulver, chiliflakes, spiskummin, salt, peppar, olja och honung i bunken och mixa samman med en stavmixer till en slät sås. Tillsätt creme fraiche och smula i fetaost. Rör samman och bred röran över fisken. Sätt in i ugnen ca 12-15 min.
Tillbehör: Skölj och skiva tomaterna och fördela på en tallrik. Skala och finhacka lök och strö över tomaterna. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.
Servera fisken tillsammans med quinoa och tomatsallad!
Näringsvärde: 552 kcal, 41 g protein, 24 g fett, 42 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria