Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Huvudsallat | |
320 g | Tortilla | |
Kyckling | ||
1 msk | Kycklingfond | |
550 g | Strimlad kyckling | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Torkad oregano | |
1 krm | Salt | |
380 g | Kidneybönor | |
1 msk | Paprikakrydda | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Spiskummin | |
1 msk | Honung Flytande | |
Mangosås | ||
300 g | Mango Fryst | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 st | Lime | |
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt |
Kyckling: Stek kycklingen i olja i en varm stekpanna tillsammans med spiskummin, oregano, paprikapulver och chiliflakes i ca 5 min. Tillsätt avrunna och sköljda bönor, honung och kycklingfond. Låt det fräsa ihop ytterligare 5 min tills kycklingen är helt genomstekt.
Mangosås: Mixa den tinade mangon med hjälp av en stavmixer. Skölj och finhacka chilipeppar och mynta och tillsätt till mangosåsen. Tillsätt limeskal- och saft samt olja och smaka av såsen med salt.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen.
Fyll tortillabröden med kycklingfräs, sallad och mangosås.
Näringsvärde: 620 kcal. 53 g protein, 13 g fett, 65 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant