Gå vidare till huvudinnehåll
Catarinas torsk med citronsås och pepparrotspotatis
Catarina König

Catarinas torsk med citronsås och pepparrotspotatis

1 tEnkelt
369,10 kr
4 portioner 62,10 kr per portion
Catarina König, Mästerkocksvinnaren 2016, gör ett gästspel i vår matkasse och bjuder på en makalöst god torsk med krämig citronsås. En riktig festmåltid från hennes bok "Varje dag är en fest". (Tastelines matkasse v24 2016)

Pepparrotspotatis
1 krmVitpeppar Malen
1 dlVispgrädde
700 gPotatis Mjölig
1 krmSalt
40 gSmör
1 dlMellanmjölk
0,75 dlPepparrot Färsk
Citronsås
1,5 mskCitron
0,5 krmCayennepeppar
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
100 gSmör
0,5 stGräslök - färsk
1,5 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
Torsk
600 gTorskfilé
1 mskSmör
1 lVatten
1 mskSalt
Tillbehör
100 gRädisor
140 gBacon Skivat
150 gSugarsnaps
Instruktioner
1

Torsk: Blanda salt med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 30 min.

2

Sätt ugnen på 125 grader. Torka av och stek torsken någon minut på ena sidan i smör i en varm panna. Ös smöret över fisken. Lägg fiskbitarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

3

Pepparrotspotatis: Skala potatisen och koka den mjuk. Värm upp grädde (1-1,5 dl), mjölk och smör i en kastrull till ljummet. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt lite i taget av grädd- och smörblandningen till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot.

4

Citronsås: Bryn smöret tills det får en gyllene färg. Värm upp grädde och creme fraiche och blanda med smöret. Tillsätt finhackad gräslök, pressad citronsaft av en halv citron och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Strimla baconet och stek det i en varm panna utan fett.

6

Skölj och halvera sugar snapsen på längden. Skiva rädisorna tunt.

Servera torsken med pepparrotspotatis, citronsås, grönsaker och baconkrisp på toppen.

Näringsvärde: 950 kcal, 38 g protein, 73 g fett, 35 g kolhydrater.

Bild:

Frida Wismar