Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Krossade Tomater | |
0,2 g | Lagerblad | |
0,66 st | Kanel Hel | |
2,66 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
0,66 st | Gul lök | |
0,66 dl | Olivolja | |
0,66 kg | Högrev | |
0,66 l | Rött matlagningsvin | |
0,66 dl | Vitvinsvinäger | |
1 tsk | Svartpeppar Hel | |
1,33 st | Nejlikor | |
Tillbehör | ||
800 g | Klyftpotatis Fryst |
Skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala löken under ljummet, rinnande vatten och bryn dem därefter lätt i lite olivolja.
Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Hacka vitlöken och rör ned tillsammans med köttet. Tillsätt vinet och vinägern, samt rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.
Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte: häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till.
Servera med klyftpotatis.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
3 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria