Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Limeyoghurt | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 st | Lime | |
Lax | ||
1 tsk | Svartpeppar | |
500 g | Laxfilé | |
1 msk | Strösocker | |
1 tsk | Flingsalt | |
Quinoasallad | ||
2 dl | Svarta Bönor | |
1 st | Röd Paprika | |
2 dl | Quinoa | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Citron | |
0,5 st | Zucchini | |
2 msk | Olivolja | |
Basilikaolja | ||
1 dl | Olivolja | |
1 st | Basilika - färsk |
Salta, peppra och strö över lite socker över laxen. Stek i panna eller ugn, 125-150°C (till en innertemperatur på ca 55°C).
Koka quinoan. Hacka grönsakerna fint och fräs i olja. Blanda med quinoa, bönor och olivolja. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
Blanda yoghurt med limeskal och limesaft, salta och peppra.
Mixa olivolja och basilika i mixer. Riv över citronskal, salta och peppra.
Servera laxen med salladen. Klicka över limeyoghurt och ringla basilikaolja över.
För ett lyxigare recept, byt ut laxen mot tonfisk i bit som snabbt steks för att få yta, och tillagas färdigt i ugn vid 125°C (till en innertemperatur på ca 40°C).
Bild:
UlmiusStorm
57,00 kr /kg
52,66 kr /kg
485,00 kr /kg
2 Laxfilé Fryst 4x100g Lillängshamnen
197,50 kr /kg
21,95 kr /kg
28,50 kr
69,35 kr /kg
77,26 kr /kg
103,00 kr /kg
30,00 kr /kg
48,18 kr /kg
53,17 kr /kg
143,00 kr /l
179,67 kr /kg