Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Spenat- och basilikaslungad gnocchi | ||
0,5 st | Basilika - färsk | |
500 g | Potatisgnocchi | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
70 g | Färsk bladspenat | |
Pestofräst kyckling | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Vatten | |
200 g | Pesto Röd | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Kycklinglårfile Färsk | |
Till servering | ||
0,5 st | Gurka |
Koka Gnocchin enligt anvisning på paketet. Häll av, skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.
Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stor panna med smör eller olja och stek kycklingbitarna gyllene i ett par minuter. Vänd och tillsätt peston. Stek ytterligare 2 minuter. Salta och peppra efter smak. Rör ner créme fraiche och vatten och låt puttra under lock i 3-5 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Hetta upp olivolja i en kastrull eller panna. Pressa ner vitlöken och tillsätt gnocchin, spenaten och basilikabladen. Fräs i 2 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Skär gurkan i stavar och lägg upp i en skål.
Servera den spenat- och basilikaslungade gnocchin med kycklingen och gurkstavarna.
INFO! Vid provlagningen av den här rätten delades MatHem-kontoret upp i två läger. Ett som prompt föredrog den saftigare och smakrikare kycklinglårfilén, och ett som hellre hade valt den barnvänligare (men också lite torrare) kycklingbröstfilén till den här rätten. Med våra matkassar tycker vi att det är just detta som är så kul. Att utmana och introducera nya smaker i era kök, så att ni hittar just era favoriter.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1