Gå vidare till huvudinnehåll
Pestofräst kyckling spenat- och basilikaslungad gnocchi

Pestofräst kyckling spenat- och basilikaslungad gnocchi

20 minEnkelt
323,25 kr
4 portioner53,42 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v36) En härlig rätt på kyckling med inspiration från Italien! Allra godast blir det med färsk potatisgnocchi men det går också bra med gnocchiformad pasta.

Spenat- och basilikaslungad gnocchi
0,5 stBasilika - färsk
500 gPotatisgnocchi
0,5 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
70 gFärsk bladspenat
Pestofräst kyckling
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskOlivolja
0,5 dlVatten
200 gPesto Röd
0,5 tskFlingsalt
2 krmSvartpeppar Malen
600 gKycklinglårfile Färsk
Till servering
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Koka Gnocchin enligt anvisning på paketet. Häll av, skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.

Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stor panna med smör eller olja och stek kycklingbitarna gyllene i ett par minuter. Vänd och tillsätt peston. Stek ytterligare 2 minuter. Salta och peppra efter smak. Rör ner créme fraiche och vatten och låt puttra under lock i 3-5 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Hetta upp olivolja i en kastrull eller panna. Pressa ner vitlöken och tillsätt gnocchin, spenaten och basilikabladen. Fräs i 2 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

Skär gurkan i stavar och lägg upp i en skål.

Servera den spenat- och basilikaslungade gnocchin med kycklingen och gurkstavarna.

INFO! Vid provlagningen av den här rätten delades MatHem-kontoret upp i två läger. Ett som prompt föredrog den saftigare och smakrikare kycklinglårfilén, och ett som hellre hade valt den barnvänligare (men också lite torrare) kycklingbröstfilén till den här rätten. Med våra matkassar tycker vi att det är just detta som är så kul. Att utmana och introducera nya smaker i era kök, så att ni hittar just era favoriter.