Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Kanel Malen | |
100 g | Mörk chokladkaka | |
0,5 dl | Kakao | |
1 st | Apelsin | |
30 g | Smör | |
60 g | Vispgrädde |
Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i kastrullen. Riv av skalet från apelsinen med hjälp av ett riv- eller zestjärn, och smaksätt med apelsinskal och kanel.
Ställ kallt och låt stelna. Forma runda chokladtryfflar av smeten med hjälp av en sked eller ett kuljärn. Rulla tryfflarna i kakao och förvara i kylskåp.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket