Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
100 g | Hamburgerost | |
6 msk | Vitlökssås | |
2 st | Tomater | |
1 st | Krispsallat | |
Cheeseburgare | ||
0,5 tsk | Salt | |
3 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Olivolja | |
420 g | Hamburgerbröd | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 tsk | Grönsaksfond | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul lök | |
700 g | Vegetarisk Färs | |
Karamelliserad lök | ||
2 msk | Smör | |
0,5 tsk | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
2 st | Gul lök |
Värm ugnen till 150 grader.
Cheeseburgare: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lök, vitlök, dijonsenap, grönsaksfond, salt och peppar. Forma 6 st hamburgare.
Karamelliserad lök: Skala och strimla löken. Stek löken sakta i smör på medelvärme i ca 15 min tills den blir gyllene. Tillsätt salt och socker och låt den steka i ytterligare 2 min.
Cheeseburgare: Hetta upp en stekpanna med olja och bryn burgarna på medelhög värme i ca 5 min/sida. Lägg en skiva ost på varje burgare. Lyft över burgarna till en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-10 min.
Topping: Skölj och skiva tomaterna och lossa 6 st salladsblad. Rosta bröden i lite olja i en varm stekpanna.
Montering: Bred vitlökssås på undersidan av varje bröd, lägg på salladsblad, hamburgare med ost och tomatskivor. Toppa med karamelliserad lök och lägg på överdelen av hamburgerbrödet. Ät och njut!
Näringsvärde: 974 kcal, 51 g protein, 50 g fett, 70 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla