Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Färsk ingefära | |
1 kg | Butternutpumpa | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
50 g | Pumpakärnor | |
2 msk | Citron | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
80 g | Salladslök |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala pumpan och ta bort kärnhuset. Skär pumpan i bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form och riv ingefära och vitlök över. Tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 30 min.
Skölj och strimla 3 stycken salladslökar. Skölj citronen och riv skalet.
Ta ut den rostade pumpan och lägg upp på ett vackert fat. Strö salladslök, citronskal och pumpafrön över. Servera som ett tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller som ett vegetarisk salladstillbehör på buffén.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt