Gå vidare till huvudinnehåll
Honung- och banankaka
Mari Bergman

Honung- och banankaka

1 tEnkelt
259,70 kr
10 portioner 5,19 kr per portion
Honung- och banankaka är perfekt att baka på bruna och övermogna bananer. Allt blandas i en bunke och ingen jäsningstid behövs. Lätt och smidigt att få till god fika snabbt. Den går utmärkt att frysa in

Kaka
1 tskBakpulver
3 dlHavremjöl
3 stBanan
100 gSmör
0,5 dlStandardmjölk
1 dlHonung
2 stÄgg
0,5 tskKanel Malen
0,5 tskSalt
0,5 tskVaniljpulver
Topping
1 stBanan
3 mskBovete Helt
1 mskHonung
Instruktioner
1

Värm ugnen till 160 grader.

2

Kaka: Smält smöret i en kastrull.

3

Skala bananerna och mixa samman med honung, ägg och mjölk i en bunke med hjälp av en stavmixer.

4

Blanda vaniljpulver, kanel, havremjöl, bakpulver och salt i en bunke.

5

Sikta ner mjölblandningen i bananblandningen och rör om ordentligt. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en smord brödform.

6

Topping: Skala och skär en banan på längden. Lägg bananskivorna med snittytan uppåt på smeten i formen. Ringla över honung och strö över bovete på toppen.

7

Grädda banankakan mitt i ugnen i ca 50 min.

Bild:

Roland Persson