Gå vidare till huvudinnehåll
Pulled pork nacho med mangosalsa och picklad rödlök
Mari Bergman

Pulled pork nacho med mangosalsa och picklad rödlök

30 minEnkelt
200,70 kr
2 portioner73,72 kr per portion
Ny variant på en storfavorit! Toppa din nacho med pulled pork, fräsch mangosalsa och picklad rödlök. Magiskt gott! Det går utmärkt att förbereda den picklade rödlöken en dag i förväg och förvara i kylen.

Mangosalsa
1 stMango Färsk
125 gEdamamebönor
1 krmChiliflakes
0,5 stLime
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt Fint
1 dlCreme Fraiche Naturell
185 gTortillachips
Picklad rödlök
1 stRödlök
1 krmSalt Fint
1 dlVatten
2 mskVitvinsvinäger
0,5 stLime
1 mskStrösocker
Pulled pork
550 gPulled Pork
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Tina sojabönorna.

2

Pulled pork: Lägg köttet i en ugnsfast form och täck med folie. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken i tunna ringar och lägg i en skål.

4

Blanda saft från en 1/2 lime, vatten, socker, vinäger och salt i en kastrull och värm på spisen. Det behöver inte koka utan bara så att sockret löser upp sig. Slå lagen över löken och låt det dra till servering.

5

Mangosalsa: Skala och tärna mangon och skölj och finhacka persiljan. Blanda i en skål med sojabönorna och tillsätt rivet limeskal och limesaft från en 1/2 lime. Krydda med chiliflakes samt salt efter smak.

6

Pulled pork: Ta ut köttet ur ugnen och tillsätt den medföljande såsen. Mosa in såsen ordentligt i köttet med hjälp av en gaffel.

Lägg upp ½-1 påse nachochips på ett fat och fördela kött, mangosalsa, picklad rödlök och creme fraiche över. Ät och njut.

Näringsvärde: 753 kcal, 33 g protein, 44 g fett, 50 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist