Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Vispgrädde | |
100 g | Smör | |
1 dl | Sirap Ljus | |
3 dl | Strösocker | |
1,5 tsk | Vaniljsocker |
Börja med att smälta smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
Tillsätt vispgrädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka upp smeten och sänk sedan värmen något.
Låt smeten koka utan lock och rör om hela tiden. Koka mellan 15 och 30 minuter tills kolan tjocknat. Använd dig utav kulprovet eller en termometer för att veta när kolan är klar.
Tillsätt nu någon av smaksättningarna om du vill. Häll sedan upp kolasmeten i en form som är ca 30 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Låt kolan svalna. Skär kolan i bitar och slå in dem i smörgåspapper. Förvara dem kallt.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla