Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingburgare med pesto, mozzarella och bakade tomater
Mari Bergman

Kycklingburgare med pesto, mozzarella och bakade tomater

40 minEnkelt
400,70 kr
4 portioner 61,55 kr per portion
Bjud på härliga kycklingburgare med pesto, toppad med krämig mozzarella och ugnsbakade tomater. Ljuvliga smakkombinationer som verkligen gifter sig tillsammans. Vill du inte ugnsbaka tomaterna kan du självklart servera dem kalla precis som de är.

Tillbehör
0,5 stIsbergssallat
70 gPesto Grön
200 gHamburgerbröd
125 gMozzarellaost
Potatisklyftor
1 krmSalt
2 mskOlivolja
700 gPotatis
Ugnsbakade tomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
250 gKörsbärstomater
1 mskOlivolja
Kycklingburgare
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
500 gKycklingfärs
0,5 stBasilika - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatisklyftor: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugn i ca 30-40 min.

3

Ugnsbakade tomater: Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra efter smak. Rosta i ugnen under potatisen i ca 20 min.

4

Kycklingburgare: Lägg färsen i en bunke. Skölj och finhacka basilika och skala och riv vitlök. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar. Blanda om och forma 4 burgare med vattensköljda händer.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingburgarna på medelhög värme i ca 3-4 min på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt burgarna steka klart i pannan i ca 10 min eller tills burgarna är helt genomstekta.

6

Tillbehör: Skölj salladen och riv loss 4 blad. Värm bröden i ugnen strax innan servering. Skär mozzarellan i 4 skivor.

7

Montering: Bred pesto på brödens undersida. Lägg på ett salladsblad, kycklingburgare, mozzarellaskiva och toppa med bakade tomater. Servera tillsammans med potatisklyftor.

Näringsvärde: 772 kcal. 43 g protein, 37 g fett, 64 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell