Gå vidare till huvudinnehåll
Minipizzor på smördeg med inkokt rödlök, getost och valnötter
Linnea Swärd

Minipizzor på smördeg med inkokt rödlök, getost och valnötter

30 minMedel
270,15 kr
1 portion 183,50 kr per portion
Försvinnande goda drinktilltugg som är lika goda ljumma som avsvalnade. Tomatsåsen av soltorkade tomater och tomatpuré är helt fantastisk och behöver inte ens koka ihop. Ger 16 bitar.

0,5 stFärsk timjan
0,5 dlCrema Di Balsamico
1 krmSvartpeppar
1 dlTomatpuré
3 stRödlök
150 gSoltorkade Tomater
400 gSmördeg
150 gGetost, Chevre
2 mskOlivolja
1 stBakplåtspapper
100 gValnötter
2 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram smördegspaketet ur frysen utan att öppna det.

2

Skala och skiva rödlöken tunt. Fräs löken i olivolja på medelvärme, sänk sedan värmen och låt den puttra mjuk i fem minuter. Tillsätt vinäger och strösocker och låt koka in i några minuter till, under omrörning. Låt svalna något.

3

Mixa soltorkade tomater och tomatpuré till en smet, tillsätt gärna en skvätt av oljan som tomaterna

4

Ta fram de halvtinade smördegsplattorna och kavla ut dem lätt på en mjölad yta eller mellan två bakplåtspapper. Dela varje platta i fyra bitar och placera ut dem med lite avstånd mellan varje på bakplåtspapperklädd plåt.

5

Bred ut en klick av tomatsmeten på varje platta, och fördela lökblandningen ovanpå. Smula över getost. Grovhacka valnötterna och strö på, och avsluta med timjankvistar, flingsalt och svartpeppar.

6

Grädda smördegsplattorna i 10-12 minuter, tills de puffats upp och fått fin färg. Servera direkt, ljumma eller avsvalnade. Lägg gärna pizzorna på galler, så blir de inte mjuka i botten under minglets gång.

Bild:

Linnea Swärd