Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
800 g | Potatis Fast | |
4 st | Ägg | |
4 msk | Vetemjöl | |
280 g | Bacon Skivat | |
3 dl | Mellanmjölk | |
400 g | Vitkål | |
0,5 st | Citron |
Sätt ugnen på 100 grader. Skala potatisarna och riv dem grovt på ett rivjärn. Blanda ihop äggen med mjölk och vetemjöl. Tillsätt salt och några nypor svartpeppar. Blanda ner den rivna potatisen i äggsmeten.
Hetta upp en panna med olja och stek stora eller små raggmunkar. Gör du stora kan du ta hjälp av en tallrik när du ska vända sida. Förvara raggmunkarna i ugnen så håller de värmen bra.
Sallad- Strimla vitkålen tunt, använd en mandolin, osthyvel eller skiva tunt med en kniv. Lägg kålen i en skål och tillsätt saften från citronen, lite olja, en nypa salt och peppar.
När raggmunkarna är klara steker du baconet i pannan utan fett. Lägg över baconet på lite hushållspapper strax innan servering.
Servera dina raggmunkar med bacon, kålsallad och rårörda lingon/lingonsylt.