Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Chiliflakes | |
140 g | Soltorkade Tomater | |
100 g | Parmesanost | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Frysta räkor | |
500 g | Spaghetti | |
1 st | Citron | |
1 msk | Fiskfond | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
70 g | Färsk bladspenat | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig |
Koka spaghettin al dente i saltat vatten. Spar ½ dl av pastavattnet när du silar av den.
Skala och finhacka vitlöken. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och hacka ner dem i mindre bitar.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs vitlöken och tomaterna lite lätt tillsammans med chiliflingor. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma.
Blanda ner pastan och spenaten och smaksätt med fiskfond och pastavattnet.
Riv citronskal och parmesanost. Blanda ner citronskalet i pastan och smaka av med salt och peppar. Servera pastan rykande varm med färskriven parmesan.
Näringsvärde: 530 KCAL 41g Protein 16g Fett 53g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1