Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Vanliga morötter | |
6 st | Knäckebröd | |
Soppa | ||
1 msk | Smör | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Sambal Oelek | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
4 st | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
1 kg | Butternutpumpa | |
1 st | Lime | |
1 l | Vatten | |
Topping | ||
100 g | Pumpakärnor | |
120 g | Bacon Skivat |
Soppa: Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt pumpa, vatten och buljong och låt soppan koka ca 10 min.
Topping: Hacka ev baconen och stek bacontärningarna i en varm panna utan fett så att de blir riktigt krispiga. Häll av tärningarna på ett hushållspapper så att överflödigt fett rinner av. Rosta pumpafrönen i pannan någon minut under omrörning. Blanda bacon och frön i en skål.
Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer eller blender och tillsätt hälften av creme fraichen. Tvätta limefrukterna och riv skalet. Smaksätt soppan med limesaft, skal och sambal oelek. Låt soppan få ett uppkok och smaka av med salt och peppar. Toppa med en sked bacon och pumpamix och en klick extra creme fraiche när du serverar soppan.
Tillbehör: Skala och riv morötterna och servera på knäckebröd till soppan.
Näringsvärde: 646 kcal 18 g protein 44 g fett 39 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt