Gå vidare till huvudinnehåll
Nötfärsbiffar i krämig tomatsås
Mari Bergman

Nötfärsbiffar i krämig tomatsås

30 minEnkelt
280,80 kr
4 portioner 35,27 kr per portion
Hemmagjorda biffar är godast och dessa är riktigt enkla att göra. Servera med en smakrik tomatsås och ett gott ris.

Biffar
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt
500 gNötfärs
1 tskTorkad oregano
1 mskOlivolja
1 tskBasilika - torkad
3 krmSvartpeppar Malen
Sås
2 krmSalt
1 stGul lök
1 mskTomatpuré
1 tskTorkad oregano
370 gPasserade Tomater
1 krmStrösocker
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stBasilika - färsk
1 tskBalsamvinäger
1 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
0,5 stGurka
400 gVanliga morötter
3 dlFullkornsris
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader och koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Biffar: Lägg färsen i en bunke. Skala vitlöken och pressa ner i färsen. Tillsätt basilika, oregano, salt och svartpeppar. Forma biffar.

3

Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Lägg över biffarna på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Sås: Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i pannan i fettet som finns kvar ca 1 min. Tillsätt oregano, balsamvinäger och tomatpuré och rör runt. Slå i passerade tomater och grädde i pannan och smaka av med socker, salt och peppar. Låt såsen koka ihop på svag värme. Finhacka basilika och tillsätt i såsen strax innan servering.

5

Tillbehör: Skala morötter och skölj gurkan. Skär morötter och gurka i stavar. Ta ut biffarna ur ugnen och slå över tomatsåsen.

Servera tillsammans med ris, morötter och gurkstavar.

Näringsvärde: Kcal: 557 Fett: 27 g Protein: 31 g Kolhydrater: 44 g

Bild:

Malou Fickling