Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizzasnurror | ||
1 st | Pizzakit | |
120 g | Rökt Skinka | |
100 g | Riven Ost | |
Broccolisoppa | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Broccoli Färsk | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
8 dl | Vatten | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Cayennepeppar | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
Tillbehör | ||
250 g | Vanliga morötter |
Sätt ugnen på 200 grader.
Broccolisoppa: Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs broccoli och lök så att det mjuknar en aning. Tillsätt 2-3 tsk vinäger, vatten och 2-3 msk buljong. Lägg på ett lock och låt soppan sjuda ca 10 min.
Pizzasnurror: Rulla ut pizzadegen och kavla ut den lite tunnare. Bred på tomatsås, strö över 3/4 av osten och fördela skinkskivorna över. Rulla ihop pizzan från långsidan och skär den sedan i bitar. Lägg pizzasnurrorna på en bakplåtsklädd plåt och strö över resten av osten på toppen. Grädda i ugnen ca 10-12 min.
Tillbehör: Skala och skär morötterna i stavar.
Broccolisoppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer eller i en blender tillsammans med creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och ev. cayennepeppar.
Servera broccolisoppan med pizzasnurror och morotsstavar.
Näringsvärde: 589 kcal, 25 g protein, 25 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
1 Riven Ost Texmex 29% 150g Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko