Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfria kanelbullar
Esther Masus

Glutenfria kanelbullar

2 tMedel
250,25 kr
1 portion 96,97 kr per portion
Mjuka, saftiga glutenfria kanelbullar med en tydlig smak av kanel.

Deg
50 gJäst Söta Degar Färsk
1 dlStrösocker
1,5 dlKvarg 10 procent
1 kgGlutenfri mix
150 gSmör
5 dlMjölk
3 tskKardemumma Mald
2 mskFiberhusk
1 dlSirap Vit
0,5 tskSalt
Topping
1 dlMjölk
1 dlPärlsocker
Fyllning
2 mskKanel Malen
100 gSmör
1 dlStrösocker
Instruktioner
1

Deg: Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 ºC (“fingervarmt”). Häll mjölken i bunken och rör om tills jästen löst sig.

2

Blanda i smöret och fiberhusken. Låt stå i ca 10 min.

3

Tillsätt socker, sirap, kesella, kardemumma och salt. Blanda runt. Använd gärna degkrok eller en hushållsassistent.

4

Tillsätt mjölmixen lite i taget så det blir en smidig deg.

5

Täck bunken med både plastfolie och bakduk. Låt jäsa i 50 min.

6

Värm ugnen till 250 grader.

7

Fyllning: Blanda ihop smör, socker och kanel till en jämn kräm.

8: Deg: Dela degen i två delar. Kavla ut den ena degen till en rektangel. Bred ut hälften av fyllningen. Pudra över lite extra kanel eller kardemumma för mer smak.

8

Rulla ihop degen och skär 20 lika stora bullar. Lägg ut på bakplåtspapper eller i bullformar på två plåtar. Platta gärna till dem lite så de blir lite bredare istället för smala och höga. Upprepa proceduren från steg 8 med den andra degen.

9

Topping: Pensla bullarna med mjölk eller annan vätska och strö över pärlsocker.

10

Grädda bullarna i omgångar mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på plåten under bakduk.

Bild:

Nurlan Emir