Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Deg | ||
50 g | Jäst Söta Degar Färsk | |
1 dl | Strösocker | |
1,5 dl | Kvarg 10 procent | |
1 kg | Glutenfri mix | |
150 g | Smör | |
5 dl | Mjölk | |
3 tsk | Kardemumma Mald | |
2 msk | Fiberhusk | |
1 dl | Sirap Vit | |
0,5 tsk | Salt | |
Topping | ||
1 dl | Mjölk | |
1 dl | Pärlsocker | |
Fyllning | ||
2 msk | Kanel Malen | |
100 g | Smör | |
1 dl | Strösocker |
Deg: Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 ºC (“fingervarmt”). Häll mjölken i bunken och rör om tills jästen löst sig.
Blanda i smöret och fiberhusken. Låt stå i ca 10 min.
Tillsätt socker, sirap, kesella, kardemumma och salt. Blanda runt. Använd gärna degkrok eller en hushållsassistent.
Tillsätt mjölmixen lite i taget så det blir en smidig deg.
Täck bunken med både plastfolie och bakduk. Låt jäsa i 50 min.
Värm ugnen till 250 grader.
Fyllning: Blanda ihop smör, socker och kanel till en jämn kräm.
8: Deg: Dela degen i två delar. Kavla ut den ena degen till en rektangel. Bred ut hälften av fyllningen. Pudra över lite extra kanel eller kardemumma för mer smak.
Rulla ihop degen och skär 20 lika stora bullar. Lägg ut på bakplåtspapper eller i bullformar på två plåtar. Platta gärna till dem lite så de blir lite bredare istället för smala och höga. Upprepa proceduren från steg 8 med den andra degen.
Topping: Pensla bullarna med mjölk eller annan vätska och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna i omgångar mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på plåten under bakduk.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt