Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 st | Gul lök | |
550 g | Strimlad kyckling | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche - Parmesan & Vitlök | |
0,5 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 st | Broccoli Färsk | |
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans med kycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt. Salta och peppra efter smak och krydda med timjan.
Tillsätt creme fraiche (smaksatt med parmesan och vitlök) och vatten och låt puttra ihop ca 5 min.
Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull. Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Koka broccoli ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål. Tillsätt en nypa salt och peppar om du vill.
Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans med ris och broccoli.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 501 kcal, 38 g protein, 15 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko