Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
300 g | Morötter | |
400 g | Kokosmjölk | |
1 msk | Curry | |
1,5 dl | Röda Linser Torkade | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Vatten | |
1 st | Lime | |
2 tsk | Lantbuljong | |
1 krm | Cayennepeppar | |
0,5 st | Gul lök | |
1 st | Paprika | |
0,5 st | Zucchini | |
Tillbehör | ||
4 dl | Långkornigt Ris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Gryta: Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka lök och skölj och tärna zucchini.
Fräs grönsakerna i oljan några minuter tillsammans med lantbuljong, curry och cayennepeppar. Tillsätt välsköljda linser. Rör om och fräs lite till och häll sedan på kokosmjölk och limesaft. Låt puttra på låg värme i ca 15 minuter tills linserna är mjuka. Tillsätt ev vatten och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
Näringsvärde: Kcal: 657, Protein: 20 g, Fett: 28 g, Kolhydrater: 73 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria