Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Hoummus | ||
760 g | Kikärtor | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
4 msk | Olivolja | |
65 g | Citron, ca 0,5 st | |
1 krm | Salt | |
Topping | ||
125 g | Salladslök | |
100 g | Vitkål | |
65 g | Färsk bladspenat | |
Tillbehör | ||
250 g | Knäckebröd | |
200 g | Morötter | |
Soppa | ||
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Smör | |
200 g | Vitkål | |
400 g | Morötter | |
14 dl | Vatten | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Potatis | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt |
Hoummus: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vitlöksklyftorna med sitt skal i en liten form och ringla över lite olja. Rosta i ca 10-15 min.
Soppa: Skala och tärna potatis och morot. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär kålen i mindre bitar.
Fräs grönsakerna i oljan i en stor kastrull under omrörning. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och buljong. Låt soppan småkoka under lock ca 20 min.
Topping: Strimla kål och salladslök och skölj spenaten.
Hoummus: Sila av vattnet från kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta bort skalet från de rostade vitlöksklyftorna och lägg kikärtor, vitlök, olja och citronsaft i en bunke och mixa ihop till en jämn smet med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skala och riv morötterna och lägg i en skål.
Soppa: Smaka av soppan med salt och peppar och en klick smör. Toppa soppan med salladslök, vitkål och spenat. Servera med knäckebröd, hoummus och rårivna morötter.
Näringsvärde: 582 kcal, 16 g protein, 29 g fett, 56 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko