Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ugnsgrillat | ||
0,5 st | Zucchini | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
600 g | Potatis Fast | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 st | Gul lök | |
600 g | Lammkorv | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Sås | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
75 g | Salladslök | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Dijonsenap |
Ugnsgrillat: Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta och skär potatisen i mindre bitar. Lägg potatisbitarna i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 15 min.
Skär lammkorv och zucchini i mindre bitar. Skala och klyfta löken och grovhacka basilikan. Tillsätt allting till potatisformen. Blanda runt och krydda ev mer med lite salt och peppar och en skvätt olja. Sätt in i ugnen ytterligare 10-15 min.
Sås: Blanda creme fraiche med senap i en skål. Finhacka gräslök och 3 stycken salladslökar och tillsätt. Smaka av med salt och peppar. Blanda om och servera såsen till lammkorv och potatis i ugn.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 644 kcal, 25 g prot, 42 g fett, 38 g kolh.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt