Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
0,5 st | Grönsaksbuljong | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
250 g | Lövbiff |
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla köttet. Fräs lök, vitlök och strimlad lövbiff i olja. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Låt puttra några minuter.
Tillsätt buljongtärning och vinäger och låt puttra kort. Tillsätt minifraiche och smaka av med ca 3 krm salt och 1 krm peppar.
Handfast-minus: Lägg upp motsvarande en handflata biff stroganoff. Servera med två knytnävar lättkokta grönsaker och en knytnäve grönsallad. Handfast: Lägg upp motsvarande en handflata biff stroganoff. Servera med en knytnäve lättkokta grönsaker och en knytnäve grönsallad. Lägg till en knytnäve fullkornsris eller fullkornspasta.
Tips: Skär 5 cm purjolök i ringar. Skär en bit skalad rotselleri i tärningar. Låt koka lätt i grönsaksbuljong tillsammans med blomkålsbuketter. Där har du en perfekt ”knytnäve” till den.
: Skär 5 cm purjolök i ringar. Skär en bit skalad rotselleri i tärningar. Låt koka lätt i grönsaksbuljong tillsammans med blomkålsbuketter. Där har du en perfekt ”knytnäve” till den.
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta