Gå vidare till huvudinnehåll
Chili- och limebakad fisk med mangoslaw
Mari Bergman

Chili- och limebakad fisk med mangoslaw

30 minEnkelt
320,60 kr
4 portioner 50,80 kr per portion
Vacker och somrig rätt med underbara smaker som chili, lime och mango. Mangoslawn fick högsta betyg vid provlagningen och passar bra att servera även till andra rätter.

Fisk
4 krmIngefära Malen
4 krmChiliflakes
2 krmSvartpeppar Malen
1 stAluminiumfolie
1 stLime
50 gSmör
8 krmSalt
600 gKoljafile
Mangoslaw
1 krmSvartpeppar Malen
1 stLime
1 krmSalt
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 stMango Färsk
1 stSpetskål
1 tskHonung Flytande
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Fisk: Skär fisken i 4 st lika stora portionsbitar. Lägg fiskbitarna på varsitt folieark. Krydda med chiliflakes, ingefära, svartpeppar och salt på varje fiskbit. Skiva limen i 8 skivor och lägg 2 skivor på respektive fiskbit. Klicka över smör och förslut paketen. Sätt in i ugnen i 15-20 min.

4

Mangoslaw: Skölj och strimla spetskålen. Skala mangon och skär den i tunna strimlor. Blanda samman i en skål och tillsätt creme fraiche, limeskal- och saft samt honung. Smaka av med salt och peppar.

Servera fiskpaketen med ris och mangoslaw.

Näringsvärde: 579 kcal, 34 g protein, 20 g fett, 63 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist