Gå vidare till huvudinnehåll
Mango chutneygryta med ris
Mari Bergman

Mango chutneygryta med ris

30 minEnkelt
276,50 kr
4 portioner 33,74 kr per portion
En värmande vegorätt som passar utmärkt vardag som helg.

Tillbehör
4 dlLångkornigt Ris
Gryta
10 gFärsk ingefära
1 mskOlivolja
3 dlVatten
1 stGrönsaksbuljong
400 mlKokosmjölk
3 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stPersilja - färsk
1 stBlomkål
0,5 stPurjolök
1,5 dlMango Chutney
1 stRödlök
400 gMorötter
400 gKikärtor Kokta
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Gryta: Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor och skala och finhacka eller riv vitlök och ingefära. Skölj och skär purjolöken i bitar.

3

Hetta upp en kastrull med oljan och fräs grönsakerna under omrörning tills det mjuknat en aning. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong och mango chutney och låt grytan koka ca 10 min. Sila av kikärtorna och tillsätt till grytan innan servering. Strö över hackad persilja på toppen och servera med ris.

Näringsvärde: Kcal: 674, Protein: 15 g, Fett: 30 g, Kolhydrater: 80 g.

Bild:

Linnea Swärd