Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
4 dl | Långkornigt Ris | |
Gryta | ||
10 g | Färsk ingefära | |
1 msk | Olivolja | |
3 dl | Vatten | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
400 ml | Kokosmjölk | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 st | Blomkål | |
0,5 st | Purjolök | |
1,5 dl | Mango Chutney | |
1 st | Rödlök | |
400 g | Morötter | |
400 g | Kikärtor Kokta |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Gryta: Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor och skala och finhacka eller riv vitlök och ingefära. Skölj och skär purjolöken i bitar.
Hetta upp en kastrull med oljan och fräs grönsakerna under omrörning tills det mjuknat en aning. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong och mango chutney och låt grytan koka ca 10 min. Sila av kikärtorna och tillsätt till grytan innan servering. Strö över hackad persilja på toppen och servera med ris.
Näringsvärde: Kcal: 674, Protein: 15 g, Fett: 30 g, Kolhydrater: 80 g.
Bild:
Linnea Swärd