Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Burrata | |
100 g | Buffelmozzarella | |
1 tsk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 st | Färdiga pizzabottnar | |
1 dl | Parmesanost | |
1 krm | Salt | |
25 g | Grönkål | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
Skär mozzarella i bitar och lägg på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.
Repa grönkålsbladen och lägg i en skål. Droppa några droppar olivolja över och blanda runt.
Fördela mozzarella, 1/2 dl riven parmesan och grönkål över pinsan. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
Grädda i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet samt grönkål fått fin färg. Strössla över riven parmesan och fördela bitar av burrata.
Salta, peppra och ringla över olivolja.
Recept/foto: Zeta
Bild:
Zeta
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönkål skuren Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria