Gå vidare till huvudinnehåll
Grönkålspizza i slice
Mari Bergman

Grönkålspizza i slice

20 minEnkelt
216,20 kr
8 portioner 15,18 kr per portion
En ny favorit bland all julmat! Godaste smakkombinationen på en pizza i juletider. Använd färdig deg och trolla fram ett gott tilltugg till julens alla mingel på nolltid, eller servera som en del på julbordet. Det här receptet ingår i Mathems klassiska julbord. Se alla recept som ingår vårt klassiska julbord här

125 gGrönkål
0,5 stRödlök
2 stFikon Färska
0,5 krmSvartpeppar
100 gRiven Västerbottensost
1 krmSalt
400 gPizzadeg - Surdeg
1 stCitron - Eko
1 tskOlivolja
1 stBakplåtspapper
100 gÄdelost
1 dlYoghurt för Matlagning
Instruktioner
1

Värm ugnen till 220 grader.

2

Dra ut pizzadegen till önskad form och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

3

Skölj grönkålen och fräs i olja så att den mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor.

4

Bred ut yoghurt över pizzadegen och strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över ädelost och grädda i ugnen i ca 15 min.

5

Dekorera den färdiga grönkålspizzan med fikon, rivet citronskal och lite svartpeppar från kvarn. Skär upp i bitar.

Servera som ett tilltugg på julbordet.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir