Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
125 g | Grönkål | |
0,5 st | Rödlök | |
2 st | Fikon Färska | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
100 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Salt | |
400 g | Pizzadeg - Surdeg | |
1 st | Citron - Eko | |
1 tsk | Olivolja | |
1 st | Bakplåtspapper | |
100 g | Ädelost | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning |
Värm ugnen till 220 grader.
Dra ut pizzadegen till önskad form och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Skölj grönkålen och fräs i olja så att den mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor.
Bred ut yoghurt över pizzadegen och strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över ädelost och grädda i ugnen i ca 15 min.
Dekorera den färdiga grönkålspizzan med fikon, rivet citronskal och lite svartpeppar från kvarn. Skär upp i bitar.
Servera som ett tilltugg på julbordet.
Styling: Carina Hejde och Mari Bergman
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ädelost Grädd Blåmögelost 36% 140g Kvibille