Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Ägg | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 st | Äggulor | |
3 tsk | Vaniljsocker | |
300 g | Citron, (2 st) | |
2,5 dl | Florsocker |
Vispa ihop ett ägg + två äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden luftig i en annan skål.
Blanda ihop de båda smeterna och tillsätt rivet skal och saft från citronerna. Häll i glassmaskinen och kör den tills glassen är klar. I min maskin är den klar då smeten fortfarande är något lös.
Häll upp i bunke och ställ i frysen i någon timme.
Ps. Har du ingen maskin så häller du i en bunke, ställer i frysen. Ta ut den varje halvtimma och rör runt lite. Det går bra det också.
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant