Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Baguette | |
Gryta | ||
2 dl | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
0,5 g | Saffran | |
0,5 st | Lime | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Laxfilé | |
2 msk | Olivolja | |
400 g | Kokosmjölk | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Zucchini | |
125 g | Körsbärstomater Eko | |
250 g | Vanliga morötter |
Sätt ugnen på 200 grader.
Gryta: Skala och finhacka lök och vitlöken. Skala och tärna morötterna.
Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg. Tillsätt morötter och saffran och fräs under omrörning ca 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong och låt grytan puttra på medelvärme under lock ca 10 min.
Skölj och tärna zucchini, skölj och halvera tomaterna och skär varje laxbit i 4 delar.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Gryta: Tillsätt zucchini, tomater, och laxbitar till grytan och smaka av med limesaft, salt och peppar. Låt grytan sjuda på svag värme 2-3 minuter eller tills laxen känns klar.
Servera grytan tillsammans med varmt bröd.
Näringsvärde: Kcal: 756 Fett: 47 g Protein: 34 g Kolhydrater: 46 g
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria