Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Salladskål | |
3 dl | Långkornigt Ris | |
Gryta | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 st | Vanliga Tomater | |
2 st | Gul lök | |
1 msk | Honung Flytande | |
410 g | Black Eye Bönor | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 msk | Lantbuljong | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
380 g | Krossade Tomater | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,75 tsk | Salt | |
1 msk | Tomatpuré | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
200 ml | Kokosmjölk | |
0,5 msk | Smör | |
3 tsk | Spiskummin | |
0,5 st | Blomkål Färsk |
Green tikka curry: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Hetta upp olja och smör i en gryta eller stor kastrull. Fräs lök och ingefära tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chiliflakes.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, honung, buljong, tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladskålen och lägg upp i en skål.
Green tikka curry: Mixa såsen slät med hjälp av en stavmixer. Skölj och klyfta tomaterna och skär blomkålen i små buketter. Tillsätt till såsen och småkoka ca 10 minuter tills blomkålen känns mjuk. Sila av bönorna och skölj dem under kallt vatten, tillsätt till grytan. Skölj och grovhacka koriandern och strö över grytan vid servering.
Servera din green tikka curry med ris och strimlad salladskål.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 520 kcal, 14 g protein, 16 g fett, 74 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Black Eye Bönor Ekologisk Saltå Kvarn
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla