Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
260 g | Naanbröd | |
Tofugryta | ||
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Salt | |
250 g | Tofu | |
400 g | Kokosmjölk | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
2 msk | Rapsolja | |
1 msk | Curry | |
70 g | Färsk bladspenat | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Garam Masala | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
380 g | Kikärtor Kokta |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Värm ugnen enligt anvisningar på brödförpackningen.
Tofugryta: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipepparn. Mät upp alla kryddor och lägg i en liten skål. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, ingefära och chili tillsammans med kryddorna under omrörning. Tillsätt körsbärstomater och kokosmjölk. Skär tofun i mindre bitar och tillsätt till grytan. Låt grytan puttra under lock ca 10 min.
Spola av kikärtorna och skölj spenaten. Tillsätt till grytan och låt puttra ytterligare 3 min.
Tillbehör: Värm naanbröden i ugnen och servera till tofugrytan.
Näringsvärde: Kcal: 798 Fett: 26 g Protein: 27 g Kolhydrater: 107 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Naanbröd Mini 260g 4-p Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar