Gå vidare till huvudinnehåll
Broccolifritters med fetaostdipp
Mari Bergman

Broccolifritters med fetaostdipp

40 minEnkelt
286,40 kr
4 portioner41,42 kr per portion
Serveras med sallad (Familjematkassen v3 2013)

Dipp
1 krmSvartpeppar Malen
75 gFetaost
1,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSalt Fint
Sallad
2 stVanliga Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskBalsamvinäger
3 dlKorngryn
0,5 stGurka
0,5 stRomansallat
0,5 stRödlök
1 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
Broccolifritters
3 stBroccoli Färsk
1 tskSalt Fint
5 stÄgg
0,5 tskSvartpeppar Malen
1,5 dlVetemjöl
100 gRiven Parmesanost
1 mskOlivolja
3 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Broccolifritters: Dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt rinna av och svalna lite.

2

Riv parmesanosten. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, ost, pressad vitlök, salt och peppar. Hacka broccolin i små bitar och tillsätt till äggblandningen.

3

Sallad: Koka gryn efter anvisning på paketet. Skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finstrimla löken.

4

Sås: Mixa yoghurt och fetaost med en stavmixer eller mosa ihop med en gaffel. Smaka av med lite salt och peppar. Ställ kallt till servering. Sila av grynen när dem är klara och spola dem kalla. Blanda med övriga salladsingredienser och ringla över lite olja och vinäger. Strö över en nypa flingsalt och svartpeppar.

5

Broccolifritters: Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten när oljan är varm. Stek inte för många i taget. Stek några minuter per sida så att det blir en vacker färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera dina broccolifritters tillsammans med sallad och fetaostdipp.

Näringsvärde: 693 Kcal 39g protein 35g fett 49g kolhydrater

SMAKLIG MÅLTID!

Bild:

Linnea Swärd