Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Burgare | ||
2 st | Avokado | |
200 g | Hamburgerbröd | |
1 st | Kvisttomater | |
560 g | Vegetarisk Pulled | |
0,5 st | Romansallat | |
Rödlökschutney | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Sirap Agave | |
1 tsk | Salt | |
1,5 msk | Vitvinsvinäger | |
2 dl | Vatten | |
3 st | Rödlök | |
1 krm | Nejlikor Malda | |
Pommes | ||
1 msk | Olivolja | |
700 g | Potatis Fast | |
0,5 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pommes: Skölj och skär potatisen i pommesfritesstora bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.
Rödlökschutney: Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med kryddnejlika, salt, peppar, vatten, vinäger och agavesirap. Låt löken småputtra under lock ca 15 min. Lyft av locket de sista 5 minuterna.
Burgare: Värm Pulled Oumphen i lite olja i en panna på svag värme. Den bränns lätt så rör om med jämna mellanrum.
Skiva avokado och tomat och riv loss salladsblad.
Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.
Montering: Lägg ett salladsblad i botten av brödet, fortsätt med avokadoskivor, tomatskivor och en rejäl klick Oumph. Toppa med rödlökschutney. Servera tillsammans med pommes.
Näringsvärde: 581 kcal, 26 g protein, 26 g fett, 71 g kolhydrater.
Bild:
Asel Al Baldawi
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko