Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffsallad | ||
2 st | Rödlök | |
1 st | Gurka | |
50 g | Böngroddar | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
600 g | Ryggbiff | |
2 st | Krispsallat | |
100 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
4 krm | Svartpeppar | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
4 krm | Salt | |
Dressing | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Japansk soja | |
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 st | Lime | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Mynta - färsk |
Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.
Biffsallad: Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär chilin i tunna skivor och skiva gurkan. Strimla salladen och grovhacka mynta och koriander. Skölj groddarna. Blanda samman alla ingredienser utom jordnötterna i en skål.
Dressing: Skala och riv ingefära och vitlök. Dra loss myntablad och korianderblad. Mixa samman ingefära, vitlök, mynta, koriander, soja, fisksås, honung, rapsolja, rivet limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
Tillsätt dressingen till salladen men spara 2 msk till serveringen.
Biffsallad: Grilla köttet på utegrillen i ca 1-2 min/sida. Låt köttet vila i 5 min innan du skär det i skivor.
Lägg upp salladen på ett fat och fördela det grillade köttet bredvid.
Ringla över resten av dressingen på köttet och toppa med grovhackade jordnötter. Ät och njut!
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1
1 Jordnötter Salta 275g Estrella
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel