Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dadelkola | ||
2 krm | Salt | |
2 krm | Vaniljpulver | |
200 g | Dadlar Färska | |
2 msk | Kokosolja | |
300 g | Vegansk choklad | |
80 g | Kokoschips, (2 dl) | |
200 g | Pistagenötter | |
30 g | Rispuffar, (3 dl) | |
2 dl | Jordnötter Rostade/Saltade |
Kärna ur dadlar och mixa i en matberedare tills det bildas en seg kola.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Tillsätt kokosolja, vaniljpulver och salt och mixa kolan i matberedaren en liten stund till. Bred ut kolan på bakplåtspapper och ställ in i kylen i ca 20 min.
Rocky Road:
Blanda ihop jordnötter, grovhackade pistagenötter, rispuffar och kokoschips i en skål.
Ta ut kolan ur kylskåpet och dela i små bitar. Tillsätt till nötblandningen. Tillsätt tillsist den smälta chokladen. Blanda runt och lägg sedan smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Ställ in i kylen och låt svalna i ca 15 min.
Ta ut rocky roaden och dela i större bitar.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bourbonvanilj Pulver 10g Khoisan Gourmet
1 Kokoschips Naturella EKO/Fairtrade
1 Jordnötter Salta 275g Estrella