Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
200 g | Vitkål | |
2 msk | Japansk soja | |
250 g | Vanliga morötter | |
3 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 msk | Strösocker | |
400 g | Kycklingfärs | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 st | Rödlök | |
0,75 st | Färsk Chili | |
Tillbehör | ||
250 g | Risnudlar | |
400 g | Salladskål | |
1 st | Lime |
Koka upp saltat vatten i en kastrull till nudlarna.
Skala och riv ingefära och vitlök och kärna ur och finhacka chilipepparn.
Skala rödlök och morötter. Skär löken i klyftor och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Strimla vitkålen och skär paprikan i stora bitar.
Hetta upp en stor stekpanna eller en wook med lite olja och fräs kycklingfärsen tillsammans med ingefära, vitlök och chili. Använd en träslev och ”hacka” sönder färsen så att den smular sig i pannan. Häll av kycklingfärsen på en tallrik när den är genomstekt.
Tillsätt lite ny olja i pannan och fräs grönsakerna och löken tills de mjuknar en aning men dem ska behålla sin krispighet. Lägg tillbaka kycklingfärsen i pannan och tillsätt soja, fisksås och socker.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet och tillsätt dem sedan till woken. Blanda om och servera med strimlad sallad och en limeklyfta.
Näringsvärde: 519 KCAL 25 G PROTEIN 10 G FETT 75 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd