Gå vidare till huvudinnehåll
Örtig rotfruktsgryta med bacon
Mari Bergman

Örtig rotfruktsgryta med bacon

45 minEnkelt
169,70 kr
4 portioner 22,15 kr per portion
I den här mättande och lättlagade grytan blandas härligt örtiga och rökiga smaker med en massa goda rotfrukter. En perfekt värmande och robust vardagsrätt.

Rotfruktsgryta
1 krmSalt
1 mskGrönsaksbuljong
1 mskBalsamvinäger
200 gRotselleri
2 mskTomatpuré
1 mskOlivolja
380 gKrossade Tomater
2 tskBasilika - fryst
280 gBacon Skivat
1 stGul lök
1 tskTorkad oregano
200 gKålrot
1 krmSvartpeppar Malen
8 dlVatten
200 gVanliga morötter
2 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
3 dlCouscous
Instruktioner
1

Rotfruktsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morot, kålrot och rotselleri i kuber. Strimla bacon.

2

Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta och fräs alltsammans med oregano och fryst basilika under omrörning ca 2 min.

3

Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs ytterligare ca 20 sek. Häll på krossade tomater, vatten och buljong och låt grytan puttra under lock ca 30 min. Rör om lite då och då.

4

Tillbehör: Tillred couscous enligt anvisning på paketet.

5

Rotfruktsgryta: Smaka av grytan med salt och peppar och låt den puttra ytterligare 5 min utan lock.

Servera rotfruktsgrytan med couscous.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 654 kcal, 22 g protein, 27 g fett, 74 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell