Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rotfruktsgryta | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1 msk | Balsamvinäger | |
200 g | Rotselleri | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Olivolja | |
380 g | Krossade Tomater | |
2 tsk | Basilika - fryst | |
280 g | Bacon Skivat | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Torkad oregano | |
200 g | Kålrot | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
8 dl | Vatten | |
200 g | Vanliga morötter | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
3 dl | Couscous |
Rotfruktsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morot, kålrot och rotselleri i kuber. Strimla bacon.
Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta och fräs alltsammans med oregano och fryst basilika under omrörning ca 2 min.
Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs ytterligare ca 20 sek. Häll på krossade tomater, vatten och buljong och låt grytan puttra under lock ca 30 min. Rör om lite då och då.
Tillbehör: Tillred couscous enligt anvisning på paketet.
Rotfruktsgryta: Smaka av grytan med salt och peppar och låt den puttra ytterligare 5 min utan lock.
Servera rotfruktsgrytan med couscous.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 654 kcal, 22 g protein, 27 g fett, 74 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant