Gå vidare till huvudinnehåll
Penne med lammfärsragu

Penne med lammfärsragu

30 minEnkelt
351,10 kr
4 portioner 46,67 kr per portion
Penne med lammfärsragu

2 klyftaVitlök Vanlig
3 dlVatten
1 mskOlivolja, Extra Virgin
70 gStjälkselleri
1,5 mskKycklingfond
100 gMorötter
300 gPenne
1 stGul lök
200 gKörsbärstomater
1 dlMatlagningsvin Vitt
400 gLammfärs
200 gBroccoli
2 mskTomatpuré
1 mskRosmarin - färsk
40 gRiven Pecorinoost
Instruktioner
1

Fräs finhackad lök och morot i olja i en stekgryta med lock. Tillsätt hackad selleri, vitlök och rosmarin och låt det steka på medelvärme ett par minuter. Klicka i färsen, finfördela den och bryn tills den fått färg. Häll i vinet, koka under omrörning till nästan all vätska i pannan försvunnit. Tillsätt tomatpure, vatten och fond. Låt puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och rosta i ugn på ca 200 grader i ca 15 minuter. Lägg pastan i kokande vatten med lite salt. Koka i 10 minuter. Lägg ner den grovt hackade broccolin i pasta koket efter halva tiden. Slå upp pastan och broccolin i ett durkslag och låt rinna av. Blanda pasta, broccolie och tomater med ragun. Servera med nyriven lagrad pecorino.