Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 dl | Vatten | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
70 g | Stjälkselleri | |
1,5 msk | Kycklingfond | |
100 g | Morötter | |
300 g | Penne | |
1 st | Gul lök | |
200 g | Körsbärstomater | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
400 g | Lammfärs | |
200 g | Broccoli | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Rosmarin - färsk | |
40 g | Riven Pecorinoost |
Fräs finhackad lök och morot i olja i en stekgryta med lock. Tillsätt hackad selleri, vitlök och rosmarin och låt det steka på medelvärme ett par minuter. Klicka i färsen, finfördela den och bryn tills den fått färg. Häll i vinet, koka under omrörning till nästan all vätska i pannan försvunnit. Tillsätt tomatpure, vatten och fond. Låt puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och rosta i ugn på ca 200 grader i ca 15 minuter. Lägg pastan i kokande vatten med lite salt. Koka i 10 minuter. Lägg ner den grovt hackade broccolin i pasta koket efter halva tiden. Slå upp pastan och broccolin i ett durkslag och låt rinna av. Blanda pasta, broccolie och tomater med ragun. Servera med nyriven lagrad pecorino.
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant