Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
125 g | Mozzarellaost | |
1 st | Avokado | |
300 g | Kycklingfile Fryst | |
Soppa | ||
0,5 st | Lime | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 l | Hönsbuljong | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Rapsolja | |
2,5 dl | Röda Linser Torkade | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
1 tsk | Strösocker | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
2 st | Gul lök | |
400 g | Krossade Tomater |
Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka även chilin.
Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt spiskummin, koriander samt socker och låt detta fräsa med löken en kort stund. Öka värmen, häll ner de krossade tomaterna och fräs i ytterligare några minuter. Rör ner hönsbuljongen, koka upp och låt koka på hög värme utan lock i cirka 5 minuter. Tillsätt linserna, rör om och sänk värmen. Låt puttra i cirka 15 minuter, eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då under tiden. Tillsätt eventuellt mer buljong om soppan kokar ihop för mycket (det beror lite på hur vid kastrull du använder).
Till servering: Stek kycklingköttet i lite olja i en varm stekpanna.
Smaka av soppan med salt, peppar och limesaft. Servera soppan toppad med kycklingkött samt avokado och mozzarella i bitar.Strö över grovhackad persilja, ät och njut.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Bild:
Sanna Livijin Wexell
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Koriander Malen 28g Santa Maria