Hoppa till huvudinnehåll
Lisa Lemkes linssoppa med grillad kyckling och avokado
Lisa Lemke

Lisa Lemkes linssoppa med grillad kyckling och avokado

30 minEnkelt
436,05 kr
4 portioner30,01 kr per portion
En mustig och värmande soppa med linser och kyckling. Soppan går bra att förbereda en dag i förväg, och håller sig 3-4 dagar i kylen.

Till servering
0,5 stPersilja - färsk
125 gMozzarellaost
1 stAvokado
300 gKycklingfile Fryst
Soppa
0,5 stLime
1 tskSpiskummin
1 lHönsbuljong
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskRapsolja
2,5 dlRöda Linser Torkade
1 tskKoriander - torkad
1 tskStrösocker
1 stChilipeppar Röd
2 stGul lök
400 gKrossade Tomater
Instruktioner
1

Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka även chilin.

2

Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt spiskummin, koriander samt socker och låt detta fräsa med löken en kort stund. Öka värmen, häll ner de krossade tomaterna och fräs i ytterligare några minuter. Rör ner hönsbuljongen, koka upp och låt koka på hög värme utan lock i cirka 5 minuter. Tillsätt linserna, rör om och sänk värmen. Låt puttra i cirka 15 minuter, eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då under tiden. Tillsätt eventuellt mer buljong om soppan kokar ihop för mycket (det beror lite på hur vid kastrull du använder).

3

Till servering: Stek kycklingköttet i lite olja i en varm stekpanna.

4

Smaka av soppan med salt, peppar och limesaft. Servera soppan toppad med kycklingkött samt avokado och mozzarella i bitar.Strö över grovhackad persilja, ät och njut.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Bild:

Sanna Livijin Wexell