Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
4 msk | Rårörda Lingon | |
150 g | Sugarsnaps | |
Älgfärsgryta | ||
400 g | Älgfärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Kantareller | |
1 msk | Kinesisk soja | |
0,5 st | Purjolök | |
1 msk | Olivolja | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Smör | |
1 dl | Vatten | |
1 tsk | Salt | |
200 g | Palsternacka |
Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten.
Älgfärsgryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och tärna palsternackan och putsa kantarellerna.
Hetta upp lite smör och olja i en gryta eller stor stekpanna och fräs purjolök, palsternacka och kantareller. Tillsätt älgfärsen och stek den genomstekt. Tillsätt grädde, vatten, soja och låt grytan koka ihop under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Förväll sugarsnaps i varmt vatten ca 1 min. Sila av och lägg upp i en skål.
Servera älgfärsgrytan tillsammans med kokt potatis, sugarsnaps och rårörda lingon.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: Kcal: 696 Fett: 38 g Protein: 31 g Kolhydrater: 53 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt